Eurprivacy

De soorten Zonneboilers

De verschillende soorten Zonneboilers

Er zijn op de Nederlandse markt drie soorten zonneboilers te vinden. De keuze voor het soort zonneboiler is afhankelijk van de hoeveelheid water dat dagelijks wordt verbruikt in het huishouden.

Ook speelt de beschikbare ruimte in of rond het huis een belangrijke rol. De drie soorten zonneboilers zijn de standaard, cv-zonneboiler en combizonneboiler. Deze worden hieronder nader uitgelegd en op de website ElektrischeBoiler.eu.

De standaard zonneboiler

De standaard zonneboiler is ook direct de kleinste boiler. Het heeft een voorraadvat dat varieert van 80 tot 150 liter. Het collectoroppervlakte op het dak bedraagt ongeveer 2 tot 4 vierkante meter. Bij een standaard zonneboiler is sprake van een zonnecollector in combinatie met een cv-ketel. Dit is de meest verkochte zonneboiler en kan jaarlijks al tot honderd euro per huishouden besparen.

De cv-zonneboiler

Bij een cv-zonneboiler is er sprake van een warmtewisselaar, die vaak bij een standaard boiler ontbreekt. De boiler staat direct in verbinding met de cv-ketel, die er voor zorgt dat het water warmer wordt of op temperatuur blijft. Het voorraadvat heeft een volume van 100 tot wel 240 liter water. Het water bij een cv-zonneboiler wordt dus zowel door de zon als de cv-ketel verwarmd. Het is overeenkomstig met een elektrische zonneboiler, waarbij een verwarmingselement op basis van elektriciteit het water verwarmd.

Combizonneboiler

Bij een combizonneboiler wordt niet alleen het water verwarmd. Ook de centrale verwarming kan hierop worden aangesloten. Hoe meer functionaliteiten aan de verwarming zijn gekoppeld, zoals de vloerverwarming, des te hoger is de uiteindelijke besparing. Een combizonneboiler combineert ook de cv-ketel met zonne-energie. Een dergelijk voorraadvat bedraagt veelal rond de 200 tot 300 liter.

Besparing en duurzaamheid

Of nu wordt gekozen voor een standaard zonneboiler of een combizonneboiler, alle zonneboilers zorgen voor een besparing op de energiekosten. Daarnaast maakt een zonneboiler nauwelijks tot geen gebruik van fossiele brandstof, waardoor het ook nog eens uitermate milieuvriendelijk is. Het is dan ook niet vreemd dat de zonneboiler een hot-item is de laatste jaren.

http://www.elektrischeboiler.eu/lemet-elektrische-boiler/lemet-zonneboilers