Eurprivacy.nl
Image default
Dienstverlening

Crematie

Crematie of begrafenis?

In Nederland kennen we twee uitvaartvormen: een begrafenis of een crematie. Hiervan is crematie de laatse jaren de meest gekozen vorm. Nabestaanden maken de keuze voor een crematie vanuit verschillende redenen. Deze kunnen emotioneel zijn, religieus of een kwestie van persoonlijke voorkeur. Vanuit het hindoeïsme is crematie de verplichte uitvaartvorm en ook binnen het christendom komt crematie steeds vaker voor. Een emotionele reden zou kunnen zijn dat u begraven eng vindt, of dat u het een prettiger idee vindt uw dierbaren thuis een plek te kunnen geven. Er kunnen ook praktische redenen zijn: het onderhoud van een graf wordt steeds duurder of u bepaalt liever zelf waar u uw dierbaren herdenkt. Regels zijn hier niet voor, uiteindelijk bent u degene die de beslissing neemt. Om wat voor reden u ook voor een crematie of begrafenis kiest, 4begrafenisondernemers wil je helpen met de juiste keuze maken. Wij bieden u vier offertes van betrouwbare ondernemingen die volledig gericht zijn op uw wensen. Wanneer u degene bent die de uitvaart organiseert, staan u een hoop keuzes te wachten. Naast alle persoonlijke wensen die uw dierbare had, zijn er ook praktische zaken. Een van de lastigste is natuurlijk hoe u uit alle aanbieders de uitvaartonderneming kiest die het afscheid vorm gaat geven. 4begrafenisondernemers is een platform gericht op het inzichtelijk maken van de aanbieders in uw omgeving. Wij selecteren vier ondernemingen die het beste aansluiten op de plechtigheid die u voor ogen hebt. Op deze manier blijft het aanbod overzichtelijk, maar heeft u toch keuze. Uiteraard bent u na het ontvangen van de offertes niets verplicht. U heeft zelf de regie in handen.

Een crematie en nu?

U hebt uw uitvaartvorm gekozen en wil nu een plan gaan maken. In ons vergelijkingsformulier kun u verschillende wensen invullen. Maar waar moet er nu nog meer op gelet worden? Er zijn in de meeste plechtigheden een aantal vaste elementen. Hier hoeft u natuurlijk niet aan vast te houden, maar de meeste mensen ervaren het als prettig om een houvast te hebben

  • Het plaatsen van een advertentie en/of het sturen van rouwkaarten aan de personen waarvan u het belangrijk vindt dat zij aanwezig zijn. De begrafenisondernemer kan u hierbij helpen.
  • Een of meerdere toespraken waarin de overledene herdacht wordt. Dit kan gedaan worden door een medewerker van de aula, door familieleden, goede vrienden of door een religieus leidsman zoals een dominee, priester of iman.
  • Muziek. In de Nederlandse traditie is muziek, op band of ter plekke uitgevoerd, een manier om de overledene te herdenken. De onderneming die de door u gewenste crematie organiseert, heeft een ruim aanbod van verschillende genres die bij uw wensen passen.
  • Het afscheid. Dit kan verschillende vormen aannemen, bij een crematie kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om afscheid te nemen terwijl de kist als het ware in de grond zakt, maar u kunt ook besluiten voor die tijd de aula te verlaten.
  • Bijzetting. In het geval van een crematie kunt u ervoor kiezen de urn bij te zetten in een graf of op een andere plaats die u prettig vindt. Het kan ook zo zijn dat uw dierbare liever uitgestrooid wilde worden. Als er niet voor een crematie wordt gekozen, is het belangrijk om een mooie plek voor het graf uit te zoeken. Al deze momenten kunnen gekoppeld worden aan het afscheid, of later met alleen de naasten uitgevoerd worden.
  • De condoleance. Het is gebruikelijk dat mensen u kunnen condoleren met uw verlies. Sommige mensen kiezen ervoor dit voor de plechtigheid te doen, anderen erna. Vaak wordt dit gecombineerd met een ontmoetingsmoment voor de aanwezigen waarbij eventueel koffie, thee en wat te eten wordt aangeboden. Dit kan georganiseerd worden door de uitvaartonderneming of door uzelf.
  • Maaltijd. In sommige culturen is het gebruikelijk om bij of na een afscheid ook samen de maaltijd te delen. Of u dit een prettig idee vindt, is natuurlijk aan uzelf.

Uiteraard zijn er nog andere zaken die aan de orde zullen komen. Misschien heeft u wel hele uitzonderlijke of juist bescheiden wensen. Allemaal zijn ze via ons bedrijf overzichtelijk door te geven aan de ondernemingen in uw buurt, zodat zij met een passend aanbod voor uw crematie of andere plechtigheid kunnen komen. Hopelijk hebben we u met dit artikel wat houvast gegeven om ons vergelijkingsformulier in te vullen. 4begrafenisondernemers helpt u graag met het kiezen van de juiste onderneming voor uw crematie of begrafenis.

Hoe vraag ik een offerte voor een crematie aan

Het aanvragen van een persoonlijk advies gaat gemakkelijk. U vult op onze website de wensen voor de crematie in en wij zoeken voor u de vier offertes die het beste bij uw voorkeuren passen. Op deze manier zult u merken dat u duidelijke en persoonlijke informatie ontvangt van de aanbieder die de crematie voor u kan verzorgen.Onze informatie is gratis en schept geen verplichtingen. U bent dus vrij in uw uiteindelijke beslissing. Ook voor de ondernemer heeft deze manier van werken voordelen: zij kunnen zo al hun aandacht richten op gedetailleerde aanvragen waardoor ze meer aandacht hebben voor uw persoonlijke situatie. Omdat wij met betrouwbare ondernemingen werken, bent u bij ons in goede handen. De situatie rondom een uitvaart is immers al moeilijk genoeg. Mocht u ondanks alles alsnog vragen hebben, dan kunt u ons contactfomulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk persoonlijk contact op om u met uw vragen te helpen.

http://www.4begrafenisondernemers.nl/