Valentijnsdag 2015 wanneer, originele cadeau’s en hoe ontstaan?

Hoe is Valentijnsdag onstaan?!

Roze rozen, chocolade in hartjesvormen, kaarten en romantische uitstapjes. Zaterdag 14 februari 2015 staat in het teken van hartstocht. Valentijnsdag is voor velen hét moment om de liefde te verklaren. Of dit nu de eerste toenadering is, of een bezegeling van een jarenlange relatie, Valentijnsdag maakt net die extra kriebels in mensen los. Niet alleen bij geliefden, of potentiële partners, ook bij vriendschappen en familie staat deze dag in het teken van dat beetje extra affectie. Valentijnsdag wordt al jaren gevierd als het feest van de romantische liefde, maar wist je dat de oorsprong gehuld is in mysteries? Er zijn namelijk verschillende theorieën over de geschiedenis van Valentijnsdag.

De eerste theorie over het onstaan van Valentijnsdag: Claudius II 

De eerste mogelijke oorsprong van Valentijnsdag neemt ons mee naar de 3e eeuw na Christus, de tijd van de christelijke priester Sint Valentijn uit Rome. Volgens de overlevering bestond er in die tijd een keizerlijke wet die het soldaten verbood om te trouwen omdat men geloofde dat vrijgezellen eerder bereid waren te sterven op het slagveld. Valentijn was echter van mening dat liefde alles overwon en hij zou in het geheim toch soldaten hebben gehuwd. Keizer Claudius II (268-270) ontdekte dit en hij liet Sint Valentijn op 14 februari 269 soldaten executeren. Zo werd Valentijn een martelaar voor de liefde, in plaats van de brenger van de liefde zoals hij nu wordt afgebeeld. De kans is echter groot dat dit verhaal er pas later is bij verzonnen, want het enige bekende biografische feit van Valentijn is zijn sterfdatum.

De tweede theorie over de oorsprong van Valentijnsdag: Lupercalia

Een andere mogelijke oorsprong van Valentijnsdag is het Romeinse feest Lupercalia, dat eveneens plaatsvond op 14 februari. Dit festival werd gehouden ter ere van Lupercus, de god van de schaapherders, en Lupa, de wolvin die Romulus en Remus opvoedde. Het feest begon, volgens een beschrijving van de Griekse historiograaf Plutarchus, met de rituele slachting van een hond en twee geiten. De geitenhuiden werden vervolgens verwerkt tot een aantal riemen. Deze riemen werden gebruikt voor een aantal jonge mannen, die naakt door de straten van Rome renden. Ze gebruikten de riemen om uit te halen naar de toegesnelde en zeer enthousiaste vrouwen. Iedere vrouw die geraakt werd zou namelijk zwanger worden, of, indien ze dat al was, een goede bevalling hebben. De enige romantische connectie tussen dat feest en de huidige Valentijnsdag is de datum. Historici vermoeden daarom ook hier dat het verband tussen Valentijnsdag en de Lupercalia een later verzinsel is.

De derde en laatstje theorie over de oorsprong van Valentijnsdag: Chaucer

Bij bovenstaande theorieën voert het vermoeden dat het een verzinsel is de boventoon. De deze theorie lijkt de beste omschrijving te geven van de werkelijke geschiedenis van Valentijnsdag. De eerste echte historische vermelding van Valentijnsdag is afkomstig van de veertiende-eeuwse schrijver  Geoffrey Chaucer. Hij schreef in zijn ‘Parlement of Foules’ (1382) de volgende zin: “Want dit was op Sint Valentijns dag, als elke vogel zijn maatje komt kiezen”. Aanvankelijk werd aangenomen dat Chaucer hiermee verwees naar 14 februari, maar de meeste vogels in Engeland paren niet zo vroeg in het jaar. Het is dan ook waarschijnlijker dat hij verwees naar 2 mei, de heilige dag van Sint Valentijn van Genoa, of dat hij de traditie volledig verzonnen had. Desalniettemin vonden de termen ‘Valentijn’ en ‘Valentijnsdag’ sindsdien al snel intrede in de romantische literatuur. Zo zong het personage Ophelia in het toneelstuk Hamlet (1600-1601) van Shakespeare:

 

To-morrow is Saint Valentine’s day,
All in the morning betime,
And I a maid at your window,
To be your Valentine.

http://www.tuincentrumoverzicht.nl/actueel/2598/valentijnsdag-2015

Nieuw: Koop je Steam gift card online

Koop je Steam gift card online

Met de steam gift card kun je online vele dingen kopen
Denk hierbij aan spellen of software, maar ook je steam gift portemonnee opladen met extra geld is een optie. Feitelijk is het een gewone cadeaukaart, waar je online aankopen mee kunt doen.

Het online aankopen van een steam gift card is heel eenvoudig.
Er zijn verschillende betaalmethodes en tussen die betaalmethodes zit er altijd wel eentje bij waar jij je prettig bij voelt. Alle betaalmethodes zijn veilig. Keuze is er te maken uit:

* iDeal
* Bitcoin
* Mister Cash

iDeal

Een iDeal betaling gaat via de bankrekening en wordt direct van die bankrekening afgeschreven. Binnen enkele minuten, na aankoop van de cadeaukaart ontvang je via email een code, die te activeren valt. Deze code kun je uiteraard ook cadeau geven aan iemand.

Bitcoin

Bitcoin wordt gezien als een internet munteenheid. Viraal geld. Wanneer je beschikt over Bitcins is de cadeaukaart met deze betaalmethode aan te schaffen. Ook hierbij ontvang je de activeringscode via email direct.

Mister Cash

Mister Cash maakt gebruikt van een echte betaalkaart. Deze kaart kan on- maar ook offline gebruikt worden. De kaart is gekoppeld aan een (Belgische) rekening. Na gebruik van deze methode wordt het bedrag dus van de rekening afgeschreven. 

Hoe de aankoop ook wordt gedaan de voordelen van de Steam gift card blijven eender. De cadeaukaart kan jezelf gebruiken, maar ook als cadeau weggeven. Veel aankopen vinden tegenwoordig immers plaats op het wereld wijde web en er is niets zo fijn als de aankoop direct te kunnen doen.

De kaarten zijn er in verschillende prijsklasse, namelijk:

* Tien Euro
* Twintig Euro
* Vijftig Euro

Wanneer je besluit een Steam kaart te kopen voor vijftig Euro en je ontvangt de activeringscode in je account. Afhankelijk van de aankopen die je maken wilt, wordt het bedrag van dat account afgeschreven. Het bedrag hoeft dus niet in één keer opgemaakt te worden. De gegevens worden veilig opgeborgen in het account, zodat altijd terug te zien is, hoeveel tegoed er nog is. Er is ook altijd te achterhalen wat er al gekocht is.

Al met al een veilige en prettige manier van aankopen doen. Voor jezelf, maar ook voor iemand anders, want als je besluit het als een cadeau weg te geven dan is dit een zeer originele manier. 

http://123steamgiftcard.nl/

Playstation betalen zonder creditcard

Via het PlayStation Network, vaak simpelweg PSN genoemd, kun je met je Playstation 3, 4, PSP of Vita allerlei extra mogelijkheden voor de verschillende consoles gebruiken. Een van deze mogelijkheden is het aanschaffen van games in de PlayStation Store. Dit is natuurlijk gemakkelijk aangezien je de games daar direct kan downloaden. Ook bieden ze in de store games van eerdere versies van de consoles aan, onder de categorie geëmuleerde games, zodat je je favoriete klassiekers ook op de nieuwe consoles opnieuw kunt ervaren.
Voor het betalen van producten en diensten op PSN heb je echter tegoed op je PSN-account nodig en dat is niet altijd even simpel.

Tegoed krijgen

Tegoed op een PSN-account zetten is het makkelijkst gedaan met behulp van een creditcard, maar niet iedereen kan of wil die gebruiken op het internet. Hoewel er ook prepaid creditcards bestaan, brengen deze wel extra kosten met zich mee, waardoor je vaak duurder uit bent. 
Gelukkig heeft Sony voor de mensen zonder creditcard een gift card op de markt gebracht. Je kunt deze gift cards kopen en het bedrag van kaart dan overzetten naar je PSN-account met behulp van de unieke PSN code die op de kaart staat.

Het gaat om de code 

Je kunt de PSN gift cards bij veel winkels en games stores kopen, maar helaas moet je dan de deur uit. Ook zijn ze te bestellen bij verschillende online retailers waar je kan betalen met iDeal zodat je kosteloos gebruik maakt van de veilige en vertrouwde omgeving van de internetapplicaties van je eigen bank. Maar je moet dan wel wachten tot de kaart thuisbezorgd is.
Maar eigenlijk heb je de gift card zelf niet nodig, het gaat tenslotte om de unieke PSN code die erop staat. Gelukkig bestaan er ook online winkels die dit al snel door hadden en hun winkel zo hebben opgezet dat je na betaling de PSN code die je nodig hebt direct op je scherm verschijnt of via e-mail toegestuurd wordt. 
En natuurlijk kun je ook bij deze internetwinkels naast een reeks andere opties veilig en gemakkelijk met iDeal betalen, een creditcard is niet nodig. Je hoeft de deur niet uit, hebt geen wachttijd en kunt je code direct gebruiken zodat je tegoed hebt op je PSN-account.

http://123psncard.nl/

Play Store betalen met een Google Play gift card

Google Play gift card in Nederland!

 

In het buitenland wordt er al veel gebruik van gemaakt, maar in Nederland is het helaas nog steeds niet officieel te koop: de Google Play gift card. Gelukkig is er inmiddels een bedrijf dat deze cadeaukaart tegen een kleine extra vergoeding aanbiedt, waardoor we ook in Nederland producten kunnen bestellen in de Play Store zonder hiervoor een creditcard te gebruiken!

De Google Play gift card
De Google Play gift card is dé oplossing voor mensen die graag apps, muziek en andere content kopen via de Play Store van Google, maar die hier liever geen creditcard voor gebruiken. 

Deze (cadeau)kaart is veilig; je hoeft geen gegevens van de creditcard door te geven, dus kan er ook niemand mee aan de haal gaan. In plaats daarvan betaal je deze gift card via iDeal. De gegevens van de betaling worden in het geval van iDeal nergens opgeslagen en dus kan niemand misbruik maken van jouw betaalgegevens.

Met het saldo op de Google Play gift card geldt: op is op. Zodra het saldo op de kaart op is, is het niet meer mogelijk om nieuwe producten in de Play Store te kopen. Pas nadat je een nieuwe kaart hebt betaald via iDeal is dit weer mogelijk. Je hoeft dus nooit meer bang te zijn dat er opeens een enorm bedrag van de creditcard wordt afgeschreven omdat iemand per ongeluk een betaalde app heeft geïnstalleerd. 

Hoe werkt de Google Play gift card?
Via een website die de Google Play gift card verkoopt schaf je de speciale code aan. Je betaalt deze aanschaf via iDeal. De aanbieder van de kaart vraagt een kleine vergoeding voor de code; je betaalt per keer €2,50 extra voor deze service. Koop dus liever in één keer voor een groter bedrag dan meerdere keren een kleinere kaart, je bent dan per saldo goedkoper uit! 

Na de aankoop ontvang je jouw code. Wissel deze Google Play code in op je Google account. Vervolgens kun je het saldo van de Google Play code gebruiken om apps, muziek en andere content te kopen in de Google Play Store.

Het is dus makkelijk, veilig en snel. Dus: waar wacht je nog op? 

https://www.igiftcards.nl/google-play-store-giftcard.php