Eurprivacy.nl
Image default
Huishoudelijk

Boiler, hét apparaat voor warm water

Een boiler is een toestel waarmee water opgewarmd wordt, door middel van elektriciteit of de verbranding van aardgas of stookolie. Een boiler houdt een voorraad water, in een thermisch geïsoleerd vat, op constante temperatuur. HGB-Trading verkoopt verschillende typen boilers, waaronder de zogenaamde close-in boilers, elektrische boilers, horizontale elektrische boilers, eco elektrische boilers en de elektrische cv boilers.

 

Close-in boiler

 

HGB-Trading levert close-in boilers van Lemet. Dit zijn echte kwaliteitsboilers die geproduceerd zijn binnen de EU. Een close-in boiler heeft als grootste voordeel dat hij direct warm water levert. U hoeft dus niet meer de kraan te laten lopen, waarbij u koud water verspilt, voordat u warm water heeft. Met een close-in boiler heeft u direct warm water wanneer u de kraan opendraait. De isolatiewand van de close-in boiler, die gemaakt is van een dikke laag polyurethane foam, zorgt ervoor dat het water langer warm blijft.

 

Elektrische boiler

 

De elektrische boilers die wij leveren zijn ook van Lemet. Het verwarmingselement magnesium anode, verkrijgbaar in verschillende Watt aantallen, zorgt voor een snelle opwarmingstijd. Ook de elektrische boilers hebben een dikke polyurethane foam isolatiewand waardoor het water langer warm blijft. Als u dag-nacht stroom heeft kunt u hierdoor veel energie besparen door gebruik te maken van het daltarief. U zult dit op uw jaarafrekening van uw energiemaatschappij merken. Daarnaast is een elektrische boiler heel gemakkelijk te installeren zonder hak- of breekwerk.

 

Horizontale elektrische boiler

 

Een horizontale elektrische boiler is ideaal voor plekken met onvoldoende hoogte om de boiler te plaatsen. De aansluitkranen van een horizontale elektrische boiler moeten anders gepositioneerd worden dan bij een verticale elektrische boiler, aangezien boilers op waterdruk werken. Ook de horizontale boilers kunnen worden geleverd in verschillende Watt aantallen.

 

 

 

De EcoWay boiler, een ‘groene’ keuze

 

Maakt u graag een ‘groene’ keuze, dan is wellicht de EcoWay elektrische boiler van Lemet iets voor u. Deze 80 liter boiler is voorzien van een digitaal display en een Eco functie. Met de Eco functie meet de boiler voortdurend wanneer het de beste tijd is om het water wel of niet op te warmen. Door deze Eco functie bespaart u veel energie, wat beter is voor het milieu en uw portemonnee. Aangezien deze EcoWay elektrische boiler computergestuurd is, kunt u zelfs drie tijdsblokken programmeren. In deze tijdsblokken kunt u heel precies aangeven wanneer de boiler wel of niet water mag verwarmen. Dit is nog eens extra voordelig als u een dubbele meter, oftewel dag-nacht stroom, heeft. U kunt dan de tijdsblokken zo programmeren dat de boiler alleen ‘s nachts het water opwarmt. Dit verwarmde water kunt u dan overdag gebruiken. En door de dik gevoerde isolatiewand blijft het water langer warm.

 

Elektrische cv boiler

 

Elektrische cv boilers, bij ons te koop van het merk Lemet, zijn uitgerust met een extra spiraal. Deze extra spiraal kan worden aangesloten op uw cv installatie. Zo kunt u een heerlijke warme douche nemen of bijkomen in een warm bad. In de zomer, wanneer u de cv niet gebruikt, zal de extra spiraal, wat een verwarmingselement is, het water op de gewenste temperatuur brengen zodat u kunt douchen, badderen en de afwas doen. Door deze constructie bespaart u veel energie. U kunt wel tot zestig procent op uw energierekening besparen.

 

Voor meer informatie over dit specifieke product, of andere items uit het uitgebreide assortiment van HGB-Trading, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

http://www.hgb-trading.nl/houtkachels/cv-aansluiting/Elektrische-Boilers