Een training volgen, maar welke leervorm kiezen?

Vaak worden wij geacht zelf onze kennis en vaardigheden op een goed niveau te houden. Vooral in branches die continu aan verandering of vernieuwing onderhevig zijn wordt veel gevraagd van de medewerkers. De IT-branche is zo’n voorbeeld met een breed aanbod voor opleidingen als ook voor het management met bijvoorbeeld een excel training zoals hier; www.tailorit.nl/trainingen/excel-cursus/. De ontwikkelingen in deze branche staan nooit stil en om bij te blijven zal je regelmatig een bijscholing moeten volgen. Het aanbod aan opleidingscentra is groot, maar je kunt je keuze makkelijker bepalen als je van tevoren weet hóe je wilt gaan studeren. Daarom is het zaak te weten welke leermethoden er zo aangeboden worden.

Van klassikaal tot e-learning

Het is op de eerste plaats een persoonlijke voorkeur die bepaalt wat de makkelijkste vorm voor jou is. Je denkt dat e-learning het meest praktische is, en dat is ook zo, maar is het voor jou wel geschikt? E-learning vraagt om discipline van de deelnemer. Omdat je zelf kunt bepalen wanneer je je lesstof doorneemt, kan je hiervoor het best een bepaald moment of momenten in de week vastleggen. Met de vrijblijvende aard van e-learning kan niet iedereen overweg. De tegenhanger van e-learning is de ouderwetse klassikale manier van leren, waarbij je geacht wordt aanwezig te zijn tijdens de lessen.

Blended learning en fasttrack

Tussenvormen van leermethodes zijn bijvoorbeeld blended learning en fasttrack. Blended learning bestaat deels uit praktijkoefeningen in de klas en deels zelfstudie via e-learning. Deze leervorm wordt niet door alle opleidingsinstituten aangeboden. Dit geldt ook voor fasttrack. Fasttrack wordt ook wel bootcamp genoemd. In dit geval krijg je in een relatief korte periode een zeer intensieve training. Het slagingspercentage bij de fasttrack leermethode ligt hoger dan alle andere vormen van leren. Deze vorm zie je vaak bij talenstudies en IT-opleidingen. Heb je een opleidingscentrum op het oog voor jouw benodigde training, informeer dan dus vooral naar de lesmethodes die zij hanteren of neem eens een kijkje bij TailorIT

De sporttest politie

De sporttest politie is een test die bestaat uit het afleggen van een parcour binnen een bepaalde tijd. Het parcour bevat allerlei onderdelen waar politieagenten op straat dagelijks mee te maken krijgen. Deze onderdelen testen op snelheid, kracht, uithoudingsvermogen en behendigheid. De sporttest van de politie wordt ook wel Fysieke Vaardigheidstoets genoemd (FVT). Sinds 2012 is de sporttest politie verplicht voor de politiemensen die zijn uitgerust met geweldsmiddelen. Op deze manier worden de fysieke vaardigheden van politieagenten en politieagenten in opleiding getest omdat deze van groot belang zijn tijdens het uitoefenen van de functie.

Bij de sporttest politie is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk 5 rondjes maakt. Onderweg kom je allerlei obstakels tegen en moet je snel schakelen. Wanneer je als politieagent in de praktijk achter een verdachte aangaat zul je namelijk ook van alles tegen kunnen komen en moet je sneller zijn dan degene die je aan het achtervolgen bent. Zo kom je tijdens de sporttest politie ook allerlei hindernissen tegen waarbij je moet springen, bukken, rollen, wenden, sprinten, etc. Wanneer je niet binnen de normtijd binnen bent, haal je de sporttest niet. Met name sollicitanten of politieagenten met een slechte conditie hebben moeite met deze test. Het is dan ook belangrijk om vooraf goed te trainen en een goede conditie op te bouwen. Dit is ook noodzakelijk in je verdere carrière als politieagent. De sporttest van de politie wordt namelijk elk jaar weer uitgevoerd.

Wanneer je goed voorbereid de sporttest politie wilt gaan uitvoeren, kun je van te voren je conditie gaan trainen. Je conditie kun je op 3 verschillende manieren trainen; met een coopertest, sit ups en push ups. Met de Coopertest wordt de conditie van een bepaald persoon gemeten door binnen 12 minuten en zo’n groot mogelijke afstand af te leggen. Met de sip ups en push ups kun je ook je conditie trainen. Het is de bedoeling dat je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk sit ups en push ups maakt.

http://politietest.nl/

Rijschool Amersfoort | Dé autorijschool van Amersfoort

RIJSCHOOL AMERSFOORT

De lengte van rijlessen bij Rijschool Karreman Amersfoort

Een leerling bij Rijschool Karreman Amersfoort bepaalt altijd zelf hoeveel uur hij achter elkaar wilt lessen. Het is namelijk mogelijk om één, anderhalf uur of twee uur achter elkaar te rijden. Meer is natuurlijk ook mogelijk maar niet altijd aan te raden. Het verschilt namelijk heel erg per leerling hoelang ze hun concentratie erbij kunnen houden. Rij je namelijk twee uur achter elkaar en je bent het na anderhalf uur al helemaal zat is het natuurlijk zonde van het halfuurtje die je nog door moet rijden. Start altijd met één uur rijles en bouw het langzaam op. Het begin van de opleiding is altijd wat intensiever dan het einde van de opleiding.

Ben jij op zoek naar een goede rijschool in Amersfoort? Start met een GRATIS proefles bij Rijschool Karreman Amersfoort en ervaar het zelf.

Mark Karreman

Ga naar de website van dé rijschool van Amersfoort: www.rijschoolkarreman.nl

 

http://www.rijschoolkarreman.nl