Eurprivacy.nl
Image default
Woning en Tuin

Badkamers

Tegenwoordig hoeft een badkamer niet meer saai te zijn, badkamer mogen ook aangenaam zijn zodat het een plek is waar je graag bent. Je brengt er namelijk in je leven heel wat uren in door, dus dan is het wel zo fijn als het ook mooi ingericht is, perfect op de ruimte is afgestemd, past bij de persoonlijke situatie van de bewoners die er gebruik van maken, denk als voorbeeld aan een levensloopbestendige badkamer, en er de juiste producten gebruikt zijn. Dat betekent natuurlijk niet dat je altijd de duurste producten moet kiezen.

Mogelijke producten voor de inrichting van badkamers

Ten eerste kun je ervoor kiezen om het toilet hier wel of niet te plaatsen. Sommige mensen hebben nou eenmaal liever hun toilet apart en niet bij de badkamer in. Ten tweede kies je voor een bepaalde wastafel. Wat vooral handig is voor meerdere personen, is een grote wastafel waaraan je met twee personen tegelijkertijd kunt staan. Ook kan er wellicht gedacht worden aan een badkamermeubel, die zijn er ook in verschillende maten en dus ook als dubbel meubel, maar hier kan men ook nog eens heel veel van de benodigde verzorgingsproducten onder handbereik opbergen. In de ochtend hoeft niemand te dringen want je kunt hiermee samen de tanden poetsen en je klaarmaken voor de spiegel.

Advies en ontwerp

Tenslotte heb je bijvoorbeeld de douche nog. Kies je voor een doorzichtige glazen deur of niet? Veel mensen kiezen hier wel voor, bedenk wel of dit verstandig is. Om privacy redenen is het misschien niet handig omdat er dan niet meerdere mensen tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de badkamer. Eigenlijk geldt dit ook voor het plaatsen van het wandcloset, als er voldoende plaats is kan je deze ook achter een gezandstraalde deur verbergen zodat het wandcloset volledig aan het zicht is onttrokken. Omdat de badkamer ook bij uitstek de ruimte is voor ontspanning kan je ook nog een bad plaatsen waarin het heerlijk uitrusten en relaxen is. Het toevoegen van badolie aan het water in het ligbad werkt al om dit te ondersteunen maar het beste is natuurlijk een whirlpool die met water vermengd met lucht zorgt voor een massage van de huid en de doorbloeding stimuleert. Kortom, je hebt dus enorm veel keus op het gebied van badkamers, design en sanitair, kiezen begint dus met een goed badkamerontwerp en advies.

http://www.sani-bouw.nl/badkamer-en-tegel-showroom/badkamers