Eurprivacy.nl
Image default
Auto

Autohandelaren importeren auto’s

Veel autohandelaren kopen auto’s in het buitenland en voeren ze in en verkopen ze met flinke winst. Als zij dat kunnen dan kan jij dat toch ook? We gaan je zo in een paar simpele stappen uitleggen hoe je op een zo gemakkelijk mogelijk manier aan een geïmporteerde auto kan komen net zoals de autohandelaar zonder gekke dingen te hoeven doen. Auto handelaren importeren dus auto’s.

Budget bepalen auto import

Allereerst moet je natuurlijk bepalen wat je budget is. Neem daar ongeveer zo’n 70% van en ga dan je verdiepen in de automarkt van het land naar keuze. Erg voor de hand ligt natuurlijk Duitsland of België, omdat ze goedkope auto’s hebben en relatief dichtbij zijn. Dit oriënteren kan gewoon via het internet, via Duitse of Belgische autowebsites. Vervolgens krijg je een beetje een idee wat je voor je geld kan krijgen.

Nu vraag je zeker af waarom je een percentage moest nemen van je budget? Dit komt omdat je nog allerlei extra kosten moet maken voor het invoeren en het betalen van de BPM. Maar hoogstwaarschijnlijk heb je wel een betere auto kunnen vinden voor het geld dat je in Nederland er aan kwijt was.

Auto naar Nederland halen en BPM betalen

De volgende stap: de auto naar Nederland halen. Dit kan je simpelweg zelf doen. Treinkaartje heen en autootje terug zegmaar, door de aangifte van de BPM. Maar mocht je zelf niet in de gelegenheid zijn dan kan je ook altijd een vrachtwacht inhuren om deze auto voor je af te leveren in Nederland. Soms is het zelfs mogelijk om bij je huis af te leveren. Ook komen de kosten van BPM erbij Het makkelijkste is om de auto bij de RDW af te leveren, omdat de auto toch nog gekeurd moet worden. En voor die keuring mag je er niet mee in Nederland rijden.  Er moet wel BPM aangifte betaalt worden.

Zelf auto importeren

Op deze manier hebben we heel kort samengevat wat je ongeveer moet doen als je een auto wilt invoeren. Het is niet erg lastig en het zelf doen is goed te overzien. Uiteraard kan je ook voor bepaalde zaken ook de hulp in schakelen van een professional, maar dat is in de meeste gevallen echt niet nodig. Dus wij raden aan het gewoon lekker zelf te doen. Succes ermee!

Zelf auto importereren

http://www.importautos.nl