Web ontwikkeling en web design voor gevorderden

Webontwikkeling is het werk dat gepaard gaat met de ontwikkeling van een website voor het internet (World Wide Web) of een intranet (een privé-netwerk). Webontwikkeling kan variëren van de ontwikkeling van één eenvoudige statische pagina met platte tekst tot complexe webgebaseerde internettoepassingen (webapps), elektronische bedrijven en sociale netwerkdiensten. Een uitgebreidere lijst van taken waarnaar webontwikkeling gewoonlijk verwijst, kan webengineering, webdesign, ontwikkeling van webinhoud, klantcontact, client-side/server-side scripting, webserver- en netwerkbeveiligingsconfiguratie, en ontwikkeling van e-commerce omvatten.

Onder webprofessionals verwijst “webontwikkeling” meestal naar de belangrijkste niet-ontwerpaspecten van het bouwen van websites: het schrijven van opmaak en coderen Webontwikkeling kan gebruik maken van contentmanagementsystemen (CMS) om veranderingen in de inhoud gemakkelijker en beschikbaar te maken met technische basisvaardigheden.

Voor grotere organisaties en bedrijven kunnen webontwikkelingsteams bestaan uit honderden mensen (webontwikkelaars) en standaardmethoden zoals Agile-methodologieën volgen tijdens de ontwikkeling van websites. Kleinere organisaties kunnen slechts één enkele vaste of contracterende ontwikkelaar nodig hebben, of een secundaire opdracht voor gerelateerde functies zoals een grafisch ontwerper of een informatiesysteemtechnicus. Webontwikkeling kan een gezamenlijke inspanning zijn tussen afdelingen in plaats van het domein van een aangewezen afdeling. Er zijn drie soorten van web developer specialisatie: front-end ontwikkelaar, back-end ontwikkelaar en full-stack ontwikkelaar. Front-end ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor het gedrag en de visuals die in de gebruikersbrowser draaien, terwijl back-end ontwikkelaars zich bezighouden met de servers.

Sinds de commercialisering van het web is webontwikkeling een groeiende industrie. De groei van deze industrie wordt gedreven door bedrijven die hun website willen gebruiken om producten en diensten te adverteren en te verkopen aan klanten.

Er zijn veel open source tools voor webontwikkeling zoals BerkeleyDB, GlassFish, LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) stack en Perl/Plack. Dit heeft de kosten voor het leren van webontwikkeling tot een minimum beperkt. Een andere factor die bijdraagt aan de groei van de industrie is de opkomst van eenvoudig te gebruiken WYSIWYG web-ontwikkelsoftware, zoals Adobe Dreamweaver, BlueGriffon en Microsoft Visual Studio. Kennis van HyperText Markup Language (HTML) of van programmeertalen is nog steeds vereist om dergelijke software te gebruiken, maar de basis kan snel worden geleerd en geïmplementeerd. Dit wordt ook uitgevoerd door het webdesign bureau Zicht.

Een steeds groeiend aantal tools en technologieën heeft ontwikkelaars geholpen om dynamischer en interactiever websites te bouwen. Verder helpen webontwikkelaars nu ook om applicaties als webservices te leveren die van oudsher alleen beschikbaar waren als applicaties op een bureaucomputer. Dit heeft veel mogelijkheden geboden om informatie en mediadistributie te decentraliseren. Voorbeelden hiervan zijn te zien bij de opkomst van clouddiensten zoals Adobe Creative Cloud, Dropbox en Google Drive. Deze webservices stellen gebruikers in staat om te interageren met applicaties vanuit vele locaties, in plaats van gebonden te zijn aan een specifiek werkstation voor hun applicatie-omgeving.

 

https://zicht.nl

Een Ervaren SEO Freelancer | Ralf van Veen

Wat is de betekenis van SEO?

SEO betekent letterlijk “search engine optimization”. Dit is in het Nederlands vertaald zoekmachine optimalisatie. SEO is een relatief ingewikkeld vak waardoor het vaak wordt aangeraden om een SEO freelancer in te huren.

Wanneer een bedrijf organisch hogerop in de zoekmachines wilt komen moet het een SEO traject aangaan. Dit is het proces van het optimaliseren van een website zodat het hoger in Google ranked. Google bepaald de kwalitiet van een website door meer dan 200 rankingfactoren toe te passen op iedere website die wordt geïndexeerd. Hieronder leg ik, als professioneel SEO freelancer, de gehele SEO betekenis uit.

SEO content

Ieder SEO traject wordt begonnen met de SEO content van een website. Met de SEO content worden de teksten op een website bedoeld. De teksten op een website geven in feite de richting aan van het SEO traject. Hiermee wordt bedoeld: Met de teksten kan er aan Google worden verteld op welke zoekwoorden de website wilt worden gevonden.

Belangrijk bij het schrijven van teksten is het aanhouden van de lengte van de tekst. Het is belangrijk dat de teksten niet te kort zijn. Het wordt veelal door SEO freelancers aangeraden om de teksten langer dan 300 woorden te maken. Het belangrijkste bij het schrijven van teksten voor de vindbaarheid van een website is het volgende: De teksten dienen te worden geschreven voor de gebruiker, niet voor de zoekmachines. Wanneer de teksten alleen voor de zoekmachines worden geschreven zal die gebruikersonvriendelijkheid zijn. Google wordt steeds beter in het herkennen hiervan en zal dit negatief beoordelen.

Technische SEO

De technische SEO is door veel SEO freelancers als het moeilijkste gedeelte van een SEO traject bestempelt. De betekenis van technische SEO is veelzijdig en beslaat meerdere factoren die vanuit Google belangrijk zijn om te optimaliseren. Voorbeelden hiervan zijn de website snelheid van een website en de interne linkstructuur. De website snelheid is belangrijk doordat het de gebruikersvriendelijkheid van een website verbeterd. Bij alle rankingsfactoren vanuit Google weegt de gebruikersvriendelijkheid steeds zwaarder meer.

Link building

De betekenis van SEO: Link building is het proces van het verkrijgen van kwalitatieve backlinks van andere websites naar jouw website. Dit laat aan Google de dominantie van jouw website binnen het web zien. Google herkent andere websites die een link naar jouw website plaatsen. De reden hierachter is dat de website dan waarschijnlijk jouw content heeft gebruikt of gedeeld waardoor Google de waarde hiervan hoger inschat.

Bent u op zoek naar een ervaren SEO freelancer? Neem dan contact op met Ralf van Veen. Een ervaren SEO freelancer in Rotterdam.

https://ralfvanveen.com

Een warhoofd

Ken je dat? Dat je alles vergeet terwijl je alles juist zo krampachtig probeer te onthouden? Dan heb je last van een warhoofd. Als je te veel probeert te doen en te onthouden, stroomt je hoofd over en wordt het er niet beter op. Veel mensen hebben hier last van. In het bijzonder mensen met hooggevoeligheid. Dit betekent namelijk dat prikkels van buitenaf harder bij je binnenkomen. Dit laat de emmer sneller overlopen dan bij andere mensen. Bij het omgaan met hooggevoeligheid hoort dus dat je goed voor jezelf moet zorgen en dus moet zorgen dat het een beetje kalm blijft in dat koppie van je. Maar hoe doe je dat, de rust bewaren wanneer je het druk hebt? In dit artikel geven we een goede tip!

Gaan je gedachten alle kanten op en te snel om nog te begrijpen hoe je je voelt? Een manier om hier mee om te gaan, is door te schrijven. Pak een papiertje of en schrift en zet een wekker op 10 minuten (of langer als je dat nodig denkt te hebben). Doe voor die 10 minuten niets anders dan schrijven schrijven schrijven. Het maakt niet uit waar het over gaat, maar denk er vooral niet te veel over na. Het idee is dat je alle gedachten die langskomt opschrijft, ook al hebben ze niets met elkaar te maken en wordt het een heel onsamenhangend verhaal. Je zult merken dat je gedachten na een tijdje zullen kalmeren en weer op een rustiger tempo langs zullen komen.

Nu je iets meer inzicht hebt in wat er omgaat in je hoofd, kun je het een beetje gaan structureren. Ben je er achter gekomen dat je je zorgen maakt? Maak dan een lijstje met alles waar je je zorgen over maakt. Nee, dit maakt het niet erger, hierdoor kun je juist relativeren en zien dat het allemaal wel mee valt. Merk je dat je vooral last hebt van allerlei dingen die je nog moet doen? Maak een to-do lijstje.

https://onesessioncoaching.nl/

Vazen voor in de woonkamer

Vazen werden vroeger alleen gebruikt omdat ze handig zijn om bloemen in te plaatsen. Tegenwoordig zijn vazen steeds meer een woondecoratie geworden naast een item om bloemen in te plaatsen. Het uiterlijk van de vaas is steeds belangrijker geworden. Iedereen wil een mooi decoratie item neerzetten. Dit staat natuurlijk een stuk mooier in de woonkamer dan een simpele vaas. Om aan deze behoefte te voldoen is Flowertools.nl in het leven geroepen. Deze online webshop staat bekend om de prachtige vazen gemaakt van Boheems kristalglas. In Nederland is het vrijwel uniek te noemen dat u een bloemenvaas kan aanschaffen gemaakt van Boheems kristal. In deze streek binnen Tsjechië zijn ze gespecialiseerd in het maken van kristalglas. Alleen als het glas in deze streek geproduceerd is mag het Boheems kristalglas heten. Onze vazen komen uit deze unieke streek vandaan en dragen met trots het keurmerk.

Vazen passend bij uw interieur van de woonkamer.

Er worden steeds meer eisen gesteld aan vazen. Als u op zoek bent naar nieuwe vazen voor in uw woonkamer dan moeten ze natuurlijk wel een beetje passen bij het interieur. In ons assortiment hebben we echt diverse stijlen opgenomen. Van een modern interieur tot een klassieker het maakt niet uit wat u zoekt wij hebben het waarschijnlijk al opgenomen. De vazen zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten. Stel u heeft een mooie stijl gevonden dan kan u er nog een extra vaas bijbestellen voor kleine boeketten.

Hoge vazen voor in de woonkamer.

Een echte bestseller voor in de woonkamer zijn natuurlijk de hoge vazen. Het leuke van deze vazen is dat u ze eigenlijk het hele jaar door kan gebruiken. In het voorjaar stopt u er prachtige hoge bloemen in terwijl u in het najaar er een herfst of zelfs kerstdecoratie van maakt. Wij helpen u graag met een advies op maat dankzij onze bloemist aan huis. Met meer dan 30 jaar ervaring in de bloemenwereld is Flowertools.nl natuurlijk de slimste keuze voor een paar nieuwe bloemenvazen.

http://www.flowertools.nl