Eurprivacy.nl
Image default
Gezondheid

20 weken zwanger symptomen en informatie

Week 20 van de zwangerschap

U bent nu op de helft van uw zwangerschap, u heeft een mijlpaal bereikt. In de regel zijn nu de meeste zwangerschapskwaaltjes voorbij en begint het echte genieten van de zwangerschap. Uw energie is weer terug en nu is het de tijd om de babyzaken te bezoeken.

U voelt nu met grote regelmaat uw ongeboren kindje bewegen. Soms kan het zelfs wat langer duren dat u uw ongeboren kindje voelt bewegen, het is niets om u ongerust over te maken. De ene baby is de andere niet, en uw baby kan een rustige baby zijn, dan zult u niet zoveel beweging voelen. Een drukkere baby kan daartegen erg bewegelijk zijn, en dat merkt u dan ook.

Herinerd u zich nog hoe 10 weken zwanger aanvoelde?

Per dag maakt de baby gemiddeld 200 bewegingen, u hoeft dit niet altijd direct te merken, maakt u zich dus geen zorgen. Vooral als u zelf druk bezig bent heeft u vaak niet in de gaten dat de baby zich beweegt. Ga rustig zitten of liggen en u zult voelen dat de baby zich beweegt.

Ik ben 28 jaar en zit nu in de 25e week van mijn zwangerschap. In het begin ging alles goed en voelde ik mij positief en open, maar de laatste maand merk ik dat ik steeds meer in mijzelf gekeerd ben. Zo erg zelfs dat het soms voelt alsof andere mensen er niet zijn. Ik voel mij eenzaam alsof mensen geen aandacht aan mij besteden. Mijn man zegt dat het de hormonen zijn en dat het allemaal maar in mijn hoofd zit. Maar ik weet gewoon dat het niet alleen daaraan ligt. Hij zegt dat ik ook meer moet aangeven wanneer ik steun nodig heb, maar als ik wat vraag reageert hij alsof ik weer aan het zeuren bent. Ik weet dat je tijdens de zwangerschap stemmingswisselingen hebt, maar dit is volgens mij anders. Het voelt som alsof er niemand anders op de wereld is behalve ik en straks mijn kind. Is dit normaal?

http://www.wekenzwangertips.nl/